Toată lumea știe că binecunoscutul Tort Medovik este o plăcere pe care nici oamenii indiferenți la dulciuri nu o pot refuza. Vă spun cum să faceți tortul “Medovik” acasă.
Descrierea preparării: Tortul “Medovik” este unul dintre cele mai populari torturi din Rusia. Datorită popularității sale imense, tortul a dobândit o mulțime de variații și interpretări; diferiți bucătari îl pregătesc în moduri diferite. Cu toate acestea, rețeta pe care am publicat-o a tortului “Medovik” este o rețetă clasică pentru acest tort minunat. Rețeta este testată în timp, așa că poți fi sigur că va fi delicios!4
Pornește Cronometru - Punem la frigider 5-6 ore
Cum să pregătești Tort Medovik
Pregătim toate ingridientele

Luăm un castron mic, spargem ouăle și adaugăm bicarbonat de sodiu în el.

Luăm o cratiță adâncă, punem mierea și 1 pahar de zahăr în ea. Le punem la foc lent.

La foc mic, amestecând ocazional , aducem conținutul până la fierbere. Zaharul până atunci se va dizolva complet în miere.

Când amestecul începe să fiarbă încet, adăugați amestecul de ouă și bicarbonat de sodiu, pregătit chiar de la început. Se amestecă rapid cu o lingură și se continuă încălzirea amestecului. Când amestecul crește în volum și arată ca spumă, îndepărtați amestecul de pe foc.

Adaugăm făina în porții mici , pe rand. Frământați aluatul cu o lingură (frământarea aluatului cu mâinile este incomodă pentru acest tort)

Ar trebui să aveți un aluat gros, vâscos.

Împărțiți aluatul rezultat în 10 părți egale, fiecare dintre ele fiind întins subțire. Acest lucru trebuie făcut pe o suprafață de lucru presărată cu făină.

Din straturile de aluat întinse trebuie să tăiem forme rotunde. Ca contur, puteți utiliza o placă cu un diametru adecvat. Nu aruncăm resturile de aluat – vom avea în continuare nevoie de ele. În general, trebuie să întindeți rapid acest aluat – se întărește foarte repede și își pierde elasticitatea.

Puneți formele rotunde împreună cu resturi în cuptor, preîncălzit la 200 de grade.

Coacem exact 5 minute, apoi scoatem din cuptor.

Deocamdată am pus deoparte prăjiturile și măcinăm resturile pentru a obține firimituri mari.

Acum trebuie să pregătiți crema. Se amestecă smântâna cu un pahar de zahăr.

Bateți ușor cu un mixer până când obțineți un conținut pufos.

Modelăm tortul. Puneți primul tort pe o farfurie mare și plată (de preferință cea mai netedă, deoarece servește ca bază pentru întreaga structură) și ungeți-o cu generozitate cu cremă.

Într-un mod necomplicat, formăm tortul, așezând prăjiturile una peste alta și ungându-le cu cremă.

Luăm jumătate din firimiturile pe care le-am obținut din resturile de prăjituri, le adăugăm o lingură de smântână și amestecăm.

Conținutul rezultat din firimituri și smântână trebuie să fie bine lipit de tort din toate părțile, dându-i o formă îngrijită, netezind neajunsurile

Restul de firimituri trebuie marunțite și mai mult. Presarati firimiturile mici rezultate pe toată suprafața tortului.

Trimitem tortul la frigider cel puțin 5-6 ore, după care tortul „Medovik” va fi gata de servit. Poftă bună! 😉

Poftă bună