[responsive_menu_pro]

Tort de ciocolata moale

Informații nutriționale

Porții 5

Ați pregătit?

Ne găsești și aici

Un Like la Pagina Noastră

AutorRetete de Mancare - Diana

Randamente5 porții
Timp de pregătire20 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total40 minute

 120 gr făină de grâu
 25 gr praf de cacao
 1 linguriță praf de copt
 jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu
 1 linguriță zahăr vanilat
 100 gr zahăr
 220 ml lapte
 50 ml ulei vegetal
Ganache de ciocolată
 160 gr ciocolata alba (sau neagra)
 60 ml lapte
 1 linguriță de unt

Tortul de ciocolată moale este un adevărat miracol. Nu aveți nevoie de cuptor, cuptor cu microunde sau tigaie. Nici nu ai nevoie de un mixer. Cele mai simple produse, iar gustul este pur și simplu incredibil. Și nici nu trebuie să-l lăsați la înmuiat, îl puteți servi chiar după preparare.

Într-un recipient printr-o sită, torn făină,de grâu obișnuit, praf de cacao, puțină sare pentru a echilibra gustul, praful de copt, sodă și zahăr vanilat.

Cern totul bine printr-o sită obișnuită. Acum amestec cu o lingură, astfel încât toate ingredientele uscate să fie complet amestecate. Torn zaharul. Se toarnă lapte și ulei vegetal în amestecul uscat finit.

Am amestecat totul cu un tel.

Cel mai important lucru este că nu există bulgări și aluatul se dovedește a fi o consistență omogenă foarte delicată. Iau un vas de copt, am unul detașabil cu diametrul de 18 cm, dar poți lua unul întreg.

Acoper fundul cu hârtie pergament și torn tot aluatul. Ar trebui să fie mai puțin de jumătate din volumul complet al formei. În timpul procesului de gătit, aluatul va crește și va deveni poros și totul pentru că voi găti într-un mod neobișnuit. Am netezit aluatul într-o matriță, o fac cu un băț de lemn obișnuit. Iau o cratiță mare, pun aparatul de gatit cu aburi la fundul cratiței – și torn apa, astfel încât petalele să fie complet în apă.

Închid forma cu aluatul deasupra cu folie și fixez bine marginile, făcând astfel de capac din folie.

Am pus forma cu aluat în cratița cu aparatul de gătit cu aburi , o acoper cu un capac. Gătesc la foc mediu o oră după fierbere.

După asta, scot tigaia de pe foc pentru a îndepărta cu grijă folia din matrița de gătit. Scoat forma de gătit din cratiță și las tortul să se răcească complet fără să îl scot din forma de gătit. Între timp, pregătesc ganache. Voi folosi ciocolată albă, dar puteți folosi și ciocolată neagră, cea care vă place cel mai mult. Am pus ciocolată într-un recipient separat.

Vărs lapte și unt cu un conținut de grăsime de cel puțin 82%. să se încălzească într-o baie de apă. Apoi amestecați masa obținută în ganache.

Pe măsură ce se răcește, masa se va îngroșa ușor. Tortul este deja rece. Matrița de gătit se scoate foarte ușor. Am pus tortul pe o grilă, scot fundul matriței și îndepărtăm hârtia de pergament. Deasupra se toarnă ganache și se distribuie pe toată suprafața tortului.

Tortul îl mut într-un vas de servit și decorez cu căpșuni. Apropo, puteți decora cu alte fructe de padure și fructe preferate. Dar combinația dintre biscuiți de ciocolată și căpșuni este pur și simplu magică. Uită-te la ce frumusețe ajungi!

Prajitura moale de ciocolata se taie usor si nu se sfarama.

Distribuiți dacă v-a plăcut

Rețete similare

5 1 vot
Evalueaza rețeta *
Abonati-va
Notificați despre
guest
1 Comentariu
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile

Avem nevoie de susținerea Dvs

Bună, sperăm că vă place ceea ce facem. Pentru dezvoltarea noastră în continuare avem nevoie de susținerea Dvs.

Nu cerem mult, o să fim recunoscători dacă o să ne lași un comentariu mai jos la această rețetă.

Si nu uitați de butonul de Distribuire pe Facebook

Share on facebook
Facebook

Să aveți o zi frumoasă în continuare

Vă rugăm să ne susțineți cu un Like și Share pe Facebook