[responsive_menu_pro]

Ratatouille (rețetă clasică)

Informații nutriționale

Porții 4

Ați pregătit?

Ne găsești și aici

Un Like la Pagina Noastră

AutorRetete de Mancare - Diana

Randamente4 porții
Timp de pregătire40 minuteTimp de preparare50 minuteTimp total1 oră 30 minute

 300 gr Vinete
 300 gr Dovlecei
 1 kg Roșii
 2 buc. Ceapă
 2 buc. Ardei gras
 3 cuișoare Usturoi
 50 ml Ulei de măsline
 1 linguriță Ierburi provensale
 Sare după gust

Porniți Cronometru

30 Minute

Scoateți Folia, după care încă 20 minute

20 Minute

Această rețetă a devenit deosebit de populară după lansarea desenului animat cu același nume. Și vă sugerez să încercați versiunea clasică a felului de mâncare cu ierburi provensale, usturoi și ulei de măsline. Vezi reteta!

Descrierea preparatului: Acum vă voi spune cum să gătiți „Ratatouille” (rețetă clasică)! Poate fi servit ca garnitură pentru carne, cu brânză și ouă fierte, sau ca fel de mâncare independent. Oricum va fi delicios! Mult noroc!

Pregătiți legumele, spălați-le bine. Tăiați cozile de dovlecei și vinete, scoateți semințele din ardei. Împărțiți roșiile în două porții egale, turnați peste una dintre ele cu apă clocotită și coajați.

Mai întâi trebuie să pregătiți sosul. Pentru a face acest lucru, tocați ceapa mărunt, prăjiți-o până la jumătate, gătită în 2 linguri de ulei de măsline. Adăugați un vârf de sare.

Tăiați roșiile curățate și ardeii grași în cuburi mici și adăugați la ceapă. Se prajesc toate legumele pana se inmoaie.

Sosul este gata.

Tăiați dovleceii, vinetele și roșiile în inele de aceeași grosime, de cel mult 5 mm.

Se amestecă uleiul de măsline cu usturoiul zdrobit și ierburile provensale, se adaugă câteva prafuri de sare.

Așezați sosul de legume pe fundul unui vas de copt refractar și neteziți.

Sărați legumele după gust, puneți sosul, alternând dovleceii, vinetele și roșiile. Presărați cu generozitate deasupra uleiul cu aromă de usturoi și ierburi. Acoperiți formularul cu folie, trimiteți-l la cuptor pentru 30 de minute, temperatura – 180 de grade.

Scoateți folia și coaceți încă 20 de minute. Ratatouille este gata! Poftă bună!

Distribuiți dacă v-a plăcut

Rețete similare

5 1 vot
Evalueaza rețeta *
Abonati-va
Notificați despre
guest
1 Comentariu
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile

Avem nevoie de susținerea Dvs

Bună, sperăm că vă place ceea ce facem. Pentru dezvoltarea noastră în continuare avem nevoie de susținerea Dvs.

Nu cerem mult, o să fim recunoscători dacă o să ne lași un comentariu mai jos la această rețetă.

Si nu uitați de butonul de Distribuire pe Facebook

Share on facebook
Facebook

Să aveți o zi frumoasă în continuare

Vă rugăm să ne susțineți cu un Like și Share pe Facebook