Porniți timerul pentru coacere
Vreau să vă împărtășesc o rețetă veche Negustorul de pește. Aceasta este o plăcintă foarte gustoasă în care puteți pune absolut orice pește. Nu știu toate secretele, dar le voi dezvălui pe câteva!
Descrierea preparatului: De regulă, Negustorul de pește este o plăcintă închisă în formă de barcă, dar poate avea și o formă patrulateră. Sunt cunoscute și forme triunghiulare ușor convexe. Plăcintele triunghiulare se fac adesea cu pește tocat. În ceea ce privește alegerea peștilor, este de preferat peștele cu oase mici: halibut, somn, burbot, biban de știucă, cod, navaga. Dar din peștele gras este mai bine să coaceți plăcinte în forme deschise. Se obișnuiește să servești Negustorul de pește fierbinte ca fel de mâncare independent sau aperitiv. Acum să vorbim despre cum se mănâncă. La Negustorul de pește, crusta superioară este tăiată cu un cuțit, iar peștele cu stratul inferior este mâncat cu o furculiță. Crusta de sus este folosită în locul pâinii. Acum știți toate secretele, este timpul să învățați cum să gătiți Negustorul de pește!
Pregătiți produsele, încălziți laptele la 40 de grade. Spălați peștele și curățați-l de măruntaie, astăzi alegerea mea este macroul!

Se cerne făina, se amestecă cu sare, zahăr și drojdie.

Adăugați oul și laptele cald și începeți să frământați aluatul.

În timp ce se frământă se toarnă ulei vegetal.

Adunați aluatul într-o bucată moale elastică, mi-a luat doar 5-6 minute și este gata. Acoperiți cu o cârpă uscată și păstrați-l cald timp de 1,5 ore. Aluatul trebuie să se dubleze ca mărime.

Presurați puțin masa cu făină, întindeți aluatul, grosimea aluatului pentru Negustorul de pește ar trebui să fie de 1 cm! Forma ar trebui să repete aproximativ peștele cu capacitatea de a-l înfășura frumos. Puneți pe aluat ceapă (tăiată în jumătăți de inele) și mărar sau pene de ceapă verde.

Așezați peștele deasupra. Un adevărat Negustor de pește a fost copt împreună cu capul de pește, dar în acest caz, trebuie să îndepărtați branhiile și să spălați bine locul atașamentului lor. Eu am tăiat capul peștelui. Asigurați-vă că sărați și piperați peștele. Folosiți un cuțit pentru a face tăieturi pe aluatul din jurul peștelui, ca în fotografie.

Împletiți aluatul astfel încât peștele să fie bine închis în interior, dar totodată să existe spațiu pentru ieșirea aburilor. Mutați Negustorul de pește pe pergament și lăsați-l să se odihnească timp de 20 de minute sub un șervețel uscat într-un loc cald.

Coaceți Negustorul de pește la 200 de grade timp de 30-35 de minute, apoi periați cu gălbenuș, presărați semințe de susan și aduceți-o la o crustă maro aurie frumoasă (aproximativ încă 5 minute la cuptor)

Poftă bună!

Poftă bună