Un remediu gustos pentru răceli și infecții virale respiratorii acute – gem din răchiţele. Cu un astfel de aditiv de fructe de pădure, puteți prepara ceaiuri, băuturi din fructe, umpluturi pentru plăcinte, clătite, cupcakes sau pur și simplu pentru desert.
Descrierea preparatului: Este mai bine să recoltați răchiţelele în timpul sezonului de recoltare. Cea mai îmbogățită în vitamine este pur și simplu masa de răchiţele rasă cu zahăr, dar pentru depozitare mai lungă se recomandă aducerea la fierbere și punerea în borcane fierbinți sterile, închiderea strânsă și depozitarea la rece. Perioada de valabilitate a unui astfel de gem este de 2-3 luni.
Cum să gătești Gem din răchiţele
Pregătiți ingredientele indicate.

Turnați răchiţelele într-un recipient adânc, adăugați apă și clătiți fructele de pădure, îndepărtând tulpinile și frunzele

Scurgeți și transferați răchiţelele în castronul de tocare sau într-un recipientul adânc, dacă veți face piure cu blenderul manual.

Se macină 2-3 minute. Dacă doriți, puteți sări peste unele fructe , lăsând unele dintre ele întregi.

Puneți conținutul obținut într-o cratiță sau cazan. Se adaugă zahăr granulat. Dacă doriți să înlocuiți zahărul cu mierea, atunci este mai bine să faceți acest lucru după fierberea și răcirea masei de boabe, altfel mierea își va pierde proprietățile benefice. În general, puteți fierbe masa și cu miere – dulceața va rămâne, mierea nu va deveni cancerigenă, însă recomandarea mea este ca să adăugați mierea după fierbirea răchiţelelor!

La foc minim, aduceți masa la fierbere, apoi opriți focul și așezați imediat conținutul obținut, în recipiente sterile fierbinți. După care se așteaptă răcirea recipientelor și se poate de pus în frigider sau în cămară

Serviți deliciul pregătit la masă cu ceai, prăjituri, sau cu orice produse de patiserie

Poftă bună