[responsive_menu_pro]
Informații nutriționale

Porții 1

Ați pregătit?

Ne găsești și aici

Un Like la Pagina Noastră

Este chiar dificil să-mi imaginez un gem atât de gingaș! Este ca piureul pentru bebeluși: moderat, gros și dulce, are o culoare și o aromă plăcută. Vezi rețeta, vei învăța cum să faci gem de piersici în bucătăria ta!

Descrierea preparatului: Puteți găsi rețete de gem din piersici cu adaos de citrice, nu am nimic împotriva portocalelor, dar nu vă recomand să gătiți din lămâie. Piersicile au, de asemenea, destui acizi proprii, iar dacă puneți puțin zahăr, atunci dulceața nu va fi zaharată. Dacă doriți să adăugați o jumătate de lămâie, atunci dublați cu îndrăzneală zahărul, altfel va fi dulceață. Culoarea și densitatea gemului, precum și randamentul delicateselor finite, depind în mare măsură de sortul piersicilor.

AutorRetete de Mancare - Diana

Randamente1 porție
Timp de pregătire20 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră

 1 kg Piersici
 300 gr Zahăr

Pornire Cronometru 1

20 Minute

Pornire Cronometru 2

20 Minute

Cum să gătești gem de piersici

Deci, pregătește piersicile și zahărul. Pentru fiecare kilogram de piersici, veți avea nevoie de un pahar cu vârf de zahăr, greutatea piersicilor este indicată tot cu sâmburi.

Gem de piersici - Pasul 1

Se fierbe un litru de apă într-o cratiță adâncă, pregătește o cratiță cu apă cu gheață lângă ea. Scufundați piersicile în loturi, mai întâi în apă clocotită și după un minut în apă cu gheață. Acest lucru vă va ajuta să îl dezlipiți rapid și ușor. Îndepărtați sâmburii.

Gem de piersici - Pasul 2

Așezați piersicile într-o cratiță și puneți-le la foc mic. Gătiți 20-30 minute pana cand fructele sunt moi. Nu este nevoie să turnați apă! Piersicile vor avea suficient suc. Amestecați-le ocazional cu o limgură de lemn.

Gem de piersici - Pasul 3

După 20 de minute, piersicile mele au dat atât de mult suc. Scoateți cratița de pe foc. Restul piersicilor se face piure folosind un blender manual.

Gem de piersici - Pasul 4

Adăugați dintr-o dată tot zahărul în piureul de piersici , amestecați și dați la foc. Fierbeți gemul din momentul în care incepe a fierbe încă 20-25 de minute. Nu trebuie să acoperiți cu un capac.

Gemul este gata

Se toarnă gemul fierbinte în borcane sterile și se ermetizează cu capacele sterile. Se acoperă cu o pătură caldă și se lasă peste noapte. Apoi, puteți pune gemul într-un loc răcoros pentru depozitare permanentă.

Distribuiți dacă v-a plăcut

Rețete similare

5 1 vot
Evalueaza rețeta *
Abonati-va
Notificați despre
guest
1 Comentariu
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile

Avem nevoie de susținerea Dvs

Bună, sperăm că vă place ceea ce facem. Pentru dezvoltarea noastră în continuare avem nevoie de susținerea Dvs.

Nu cerem mult, o să fim recunoscători dacă o să ne lași un comentariu mai jos la această rețetă.

Si nu uitați de butonul de Distribuire pe Facebook

Share on facebook
Facebook

Să aveți o zi frumoasă în continuare

Vă rugăm să ne susțineți cu un Like și Share pe Facebook