[responsive_menu_pro]
Informații nutriționale

Porții 1

Ați pregătit?

Ne găsești și aici

Un Like la Pagina Noastră

Continuând cu subiectul conservelor, haideți să vedem cum să preparăm un delicios gem de caise pentru iarnă! Acest gem va cuceri orice dinte dulce, conține doar caise însorite și zahăr! Deci …

Descrierea preparatului: Pentru a obține o masă omogenă de gem, frec caisa printr-o sită fină, acest lucru va împiedica pătrunderea pielii și a fibrelor tari în desert. Multe alte gemuri pot fi marunțite cu un blender, dar cu caise, nu este de dorit.

AutorRetete de Mancare - Diana

Randamente1 porție
Timp de pregătire20 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total1 oră 5 minute

 500 gr Caise
 400 gr Zahăr
 un pahar cu Apă

Pornire Cronometru

45 Minute

Cum să prepari Gem de caise

Pregătiți pentru gem doar cele mai coapte caise, zahăr și apă. Cantitatea sa poate fi oricare, în funcție de cât gem de caise doriți să faceți. Să luăm lucrurile pe rând.

Gem de caise - Pasul 1

Spălați foarte bine caisele, împărțiți-le în jumătăți, scoateți sâmburii.

Gem de caise - Pasul 2

Așezați jumătățile de caise într-o cratiță sau castron antiaderent cu fundul gros și umpleți cu apă ,doar cât să acoperiți caisele, nu mai mult! Gătiți până când fructele sunt moi, nu mai mult de 10 minute.

Gem de caise - Pasul 3

Caisele sunt moi? Atunceți luați o sită și strecurați caisele fierte pentru a scăpa de coajă și fibre, dacă există, dar deobicei în caisele coapte ele sunt aproape întotdeauna.

Gem de caise - Pasul 4

S-a dovedit a fi o piure de caise delicată și omogenă.

Gem de caise - Pasul 5

Se adaugă zahăr, se amestecă. Puneți cratița cu gem pe foc, aduceți-o la fierbere și fierbeți-o aproximativ 45-60 de minute până la grosimea dorită. Îndepărtați spuma și amestecați periodic gemul cu o spatulă de lemn.

Mama gătește întotdeauna până în momentul în care masa este redusă la un sfert, astfel de gem este moderat groas, dulce și foarte gustoas

Se toarnă gemul finit în borcane sterile (vezi aici cum se sterilizează borcanele ) și se ermetizează cu capacele sterile. Lăsați-l să se răcească după care puneți-l într-o zonă de depozitare rece.

Distribuiți dacă v-a plăcut

Rețete similare

5 1 vot
Evalueaza rețeta *
Abonati-va
Notificați despre
guest
1 Comentariu
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile

Avem nevoie de susținerea Dvs

Bună, sperăm că vă place ceea ce facem. Pentru dezvoltarea noastră în continuare avem nevoie de susținerea Dvs.

Nu cerem mult, o să fim recunoscători dacă o să ne lași un comentariu mai jos la această rețetă.

Si nu uitați de butonul de Distribuire pe Facebook

Share on facebook
Facebook

Să aveți o zi frumoasă în continuare

Vă rugăm să ne susțineți cu un Like și Share pe Facebook