[responsive_menu_pro]

Dulceață de caise “Royal”

Informații nutriționale

Porții 2

Ați pregătit?

Ne găsești și aici

Un Like la Pagina Noastră

Dulceață dulce și aromată de o frumoasă culoare însorită, cu caise întregi și miezuri înăuntru. Așa se face dulceața de caise regală. Pentru a face toată această frumusețe nu este atât de dificil. Îți împărtășesc rețeta!

Descrierea rețetei: Pentru gemul “Royal”, alegeți caise care nu sunt foarte mari, dense și fără semne de deteriorare. Sâmburii trebuie să fie îndepărtați cu ușurință atunci când se rup. Ca conservant și pentru a spori aroma de caise este necesar suc de lămâie. Dulceața trebuie depozitată într-un loc răcoros. Din această cantitate de ingridiente se obțin aproximativ două borcane de 0,5 litri de dulceață.

AutorRetete de Mancare - Diana

Randamente2 porții
Timp de pregătire1 orăTimp de preparare2 zile 10 oreTimp total2 zile 11 ore

 1 kg Caise
 1 kg Zahăr
 1 lingură Suc de lămâie
 250 ml Apă

Cum să prepari Dulceață de caise “Royal”

Pregătiți ingridientele necesare

Dulceață de caise Ingrediente

Treceți prin caise, îndepărtați-le pe cele stricate, cele bune spălați-le și uscați-le. Scoateți sâmburii cu un pai/unealtă de lemn. Pentru a face acest lucru, străpungeți ușor caisa pe o parte, în așa fel ca sâmburile să iasă pe cealaltă parte. Caisa trebuie să rămână intactă.

Dulceață de caise Pasul 2

Spargeți sâmburii extrași din caisă și scoateți miezul.

Dulceață de caise Pasul 3

Introduceți sâmburii în interiorul caiselor prin găurile de la extracția sâmburilor.

Dulceață de caise Pasul 4

Folosiți o scobitoare sau acele pentru frigărui pentru a străpunge suprafața caiselor. Pentru ca mai târziu pielea să nu izbucnească.

Dulceață de caise Pasul 5

Se toarnă apă și zahăr într-un recipient cu fundul gros. Se pune la foc mic și se fierbe până zahărul se dizolvă.

Dulceață de caise Pasul 6

Puneți caisele pregătite și aduceți din nou la fierbere,lăsați 2 minute să fiarbă. Opriți focul și lăsați la infuzat 12 ore.

După 12 ore se pune din nou pe foc și se fierbe. Opriți și lăsați din nou timp de 12 ore. Faceți asta încă o dată.

Ultima oară aduceți din nou la fierbere la foc mic și adăugați suc de lămâie. Gătiți 2 minute.

Se ia de pe foc.

Se spală două borcane de 0,5 litri și se sterilizează ( Vezi aici cum se face asta ) . Se fierb capacele de fier timp de 3 minute. ( Vezi aici cum se face asta )

Se toarnă dulceața pregătită în borcane fierbinți și se ermetizează imediat. Întoarceți conservele, înveliți-le și lăsați-le până se răcesc complet.

Dulceața este gata ! Poftă bună

Distribuiți dacă v-a plăcut

Rețete similare

5 1 vot
Evalueaza rețeta *
Abonati-va
Notificați despre
guest
1 Comentariu
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile

Avem nevoie de susținerea Dvs

Bună, sperăm că vă place ceea ce facem. Pentru dezvoltarea noastră în continuare avem nevoie de susținerea Dvs.

Nu cerem mult, o să fim recunoscători dacă o să ne lași un comentariu mai jos la această rețetă.

Si nu uitați de butonul de Distribuire pe Facebook

Share on facebook
Facebook

Să aveți o zi frumoasă în continuare

Vă rugăm să ne susțineți cu un Like și Share pe Facebook