[responsive_menu_pro]

Cum se sterilizează borcanele pentru conserve – 5 metode pentru Sterilizarea borcanelor

Ați pregătit?

Ne găsești și aici

Un Like la Pagina Noastră

Azi vă voi arăta 5 metode sigure pentru sterilizarea borcanelor. Prima și cea mai importantă regulă este curățenia. Folosiți un burete nou și curat pentru curățarea borcanelor și capacelor, nu folosiți niciodată bureți cu care spălați vasele, deoarece acestea pot conține grăsime reziduală. Nu folosim borcane cu așchii sau alte defecte pentru conservare.
Este necesar să spălați borcanele foarte atent, acordând o atenție deosebită marginei. Cu ce să speli depinde de Dvs. Este obișnuit că spălarea să se facă cu săpun simplu, bicarbonat de sodiu, clătind bine cu apă fierbinte. Eu de mulți ani spăl cu detergent obișnuit.
Există mai multe moduri de sterilizare a conservelor, să ne uităm la unele.

1.Sterilizarea pe aburi


Pentru această metodă, luați o cratiță, umpleți o treime din cratiță cu apă, puneți deasupra fie un dispozitiv special pentru sterilizarea cutiilor, fie o sită cu mâner. Dacă e vorba de plasă folosim una nouă, sau una bine curățită, nu recomand utilizarea unei vechi, deoarece poate conține reziduuri de ulei. Fierbem până când vaporii de apă din interiorul borcanelor, se transformă în picături de apă, și încep să curgă pe pereți.
Cu grijă, cu ajutorul unui prosop, scoateți borcanele și puneți-le pe prosopul întins cu gâtul în jos. Când conservele s-au răcit ușor, le puteți umple.

Sterilizarea borcanelor - Sterilizarea pe aburi

2.În apă clocotită


Luați o cratiță largă și adăugați apă, astfel încât conservele să fie acoperite în timp ce le culcați orizontal. Pentru borcanele mai mari , adăugați mai multă apă , după posibilitate și, în timpul fierberii, întoarceți-le cu o furculiță culinară, astfel încât toate părțile borcanului să fie fierte.

Sterilizarea borcanelor - Sterilizarea in apa clocotita

După ce apa fierbe, țineți în apă borcanele timp de 5 minute, apoi îndepărtați cu grijă borcanele cu clești sau o furculiță de gătit și așezați borcanele cu capul în jos pe un prosop de bucătărie.

3.În cuptorul cu microunde


Vara, la căldură, de obicei nu vrei să ai aburi în bucătărie, așa că m-am adaptat pentru a steriliza borcanele în cuptorul cu microunde. Spălăm borcanele ca de obicei și punem borcanele umede goale în cuptorul cu microunde cu gâtul în sus. Există părerea că pentru sterilizare este necesar să turnați puțină apă în borcane, procedez după în modul următor : când sterilizez borcane de 3 și 2 litri, pun întotdeauna un borcan mic cu apă lângă ele.

Sterilizarea borcanelor - Sterilizarea in cuptor cu microunde

Când sterilizăm borcane mici, mă ghidez de următorul principiu, dacă cuptorul cu microunde este complet umplut cu borcane, atunci nu este necesar un borcan cu apă, dacă nu sunt suficiente borcane, atunci trebuie să punem un borcan cu apă lângă celelalte. Pentru sterilizarea borcanelor mici, este suficient 4-5 minute, dar eu mă asigur și pun borcanele mici la 3 minute, apoi repet încă 3 minute la putere maximă. Borcane de 800 de ml și mai mare – 4 minute și încă 4 minute. La final, deschideți cuptorul cu microunde, în acest moment cutiile sunt extrem de fierbinți!!!!!, așezați ușor borcanele pe masă pe o țesătură, cu gâturile în sus, cu un prosop și asigurați-vă că lăsați borcanele să se răcească puțin, apoi folosiți-le . Nu puneți borcanele pe masa goală, borcanul se poate strica de la scăderea temperaturii.

4.În cuptor


Așezați borcanele, umede după spălare, într-un cuptor rece pe o plasă, inversate ( cu partea de sus în jos, cum e arătat pe imaginea de mai jos ) . Încălzim cuptorul la o temperatură de 150 de grade, sterilizăm 15 minute și scoatem borcanele. Borcane de doi litri le sterilizăm timp de 20 de minute, Borcane de trei litri timp de 25 de minute. Împreună cu borcanele, punem și capacele , preventiv le spălăm, dacă utilizați capace destinate pentru o mașină de rulat, atunci garniturile de cauciuc trebuie scoase din capace.

Sterilizarea borcanelor - Sterilizarea in cuptor

5.În mașina de spălat vase


Unele mașini moderne de spălat vase au funcția de sterilizare. Dacă nu aveți această funcție, pur și simplu puneți borcanele spălate preventiv în mașina de spălat vase și setați temperatura maximă. Nu este nevoie să utilizați detergent.

Permiteți-mi să vă reamintesc încă o dată că borcanele se tem de schimbări puternice de temperatură. Borcanul se poate sparge ușor dacă puneți un borcan fierbinte pe o masă rece sau, dimpotrivă, puneți o gustare fierbinte într-un borcan rece. Pentru a evita schimbările bruște de temperatură atunci când introduceți conținut fierbinte în borcane, asigurați-vă că ați pus un prosop sau o cârpă îndoită de mai multe ori peste ele.

Distribuiți dacă v-a plăcut

Rețete similare

0 0 voturi
Evalueaza rețeta *
Abonati-va
Notificați despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile

Avem nevoie de susținerea Dvs

Bună, sperăm că vă place ceea ce facem. Pentru dezvoltarea noastră în continuare avem nevoie de susținerea Dvs.

Nu cerem mult, o să fim recunoscători dacă o să ne lași un comentariu mai jos la această rețetă.

Si nu uitați de butonul de Distribuire pe Facebook

Share on facebook
Facebook

Să aveți o zi frumoasă în continuare

Vă rugăm să ne susțineți cu un Like și Share pe Facebook