[responsive_menu_pro]
Informații nutriționale

Porții 2

Ați pregătit?

Ne găsești și aici

Un Like la Pagina Noastră

Deoarece conservele de vinete sunt servite reci, păstrarea unui astfel de fel de mâncare pentru iarnă ar fi o idee strălucită. Este deosebit de gustos cu mămăligă, garnituri de cartofi sau cereale.

Descrierea preparatului: O opțiune excelentă pentru o salata de iarnă este conservele de vinete. Puteți lua gustarea cu dvs. la un picnic sau pe drum, la serviciu, deschizând o conservă chiar la fața locului. Nu uitați însă că aperitivul conține usturoi, așa că cel mai bine este să-l gustați la cină.

AutorRetete de Mancare - Diana

Randamente2 porții
Timp de pregătire40 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total55 minute

 2 Vinete
 3 Roșii
 1 Ceapă
 jumătate de linguriță de Zahăr
 80 ml Ulei vegetal
 2 cuișoare Usturoi
 un sfert de linguriță Sare
 25 ml Oțet de 6%

Cum să gătești Conserve din vinete

Pregătiți ingredientele indicate.

Clătiți vinetele în apă, tăiați capetele și tăiați-le în felii de cel mult 1 cm grosime, altfel se vor prăji mult timp.

Se toarnă 40 ml în tigaie. ulei vegetal inodor și încălziți-l bine. Așezați feliile de vinete și prăjiți pe fiecare parte timp de 2-3 minute până se rumenesc.

Opriți focul când rondelele sunt gata.

Curățați ceapa, clătiți ceapa împreună cu roșiile. Tăiați miezurile verzi din roșii. Tăiați ceapa în cuburi mici și prăjiți-o în 40 ml. ulei vegetal până se rumenește, aproximativ 3-4 minute.

În același timp, tăiați roșiile în cuburi mici și adăugați în castron la ceapa prăjită împreună cu zahărul și sarea. Se amestecă ușor și se fierbe tot amestecul timp de aproximativ 4-5 minute.

Puneți vinetele prăjite în masa de roșii și fierbeți tot conținutul recipientului pentru încă 3-4 minute.

La sfârșit, curățați și presați cuișoarele de usturoi într-o masă, turnați oțetul și amestecați ușor, având grijă să nu rupeți cercurile de vinete. Fierbeți încă 3-4 minute.

Borcanele și capacele trebuie să fie curate și sterilizate.Se toarnă apă clocotită peste un borcan și un capac curat.

Se pune întreaga masă într-un recipient până la vârf.

Închidem ermetic borcanele. Lăsați-l să se răcească și apoi se poate de mutat pe rafturile cămării.

Serviți conservele de vinete la masă cu orice fel de garnituri, carne la cuptor, pește etc. Poftă bună

Distribuiți dacă v-a plăcut

Rețete similare

5 1 vot
Evalueaza rețeta *
Abonati-va
Notificați despre
guest
1 Comentariu
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile

Avem nevoie de susținerea Dvs

Bună, sperăm că vă place ceea ce facem. Pentru dezvoltarea noastră în continuare avem nevoie de susținerea Dvs.

Nu cerem mult, o să fim recunoscători dacă o să ne lași un comentariu mai jos la această rețetă.

Si nu uitați de butonul de Distribuire pe Facebook

Share on facebook
Facebook

Să aveți o zi frumoasă în continuare

Vă rugăm să ne susțineți cu un Like și Share pe Facebook