Deoarece conservele de vinete sunt servite reci, păstrarea unui astfel de fel de mâncare pentru iarnă ar fi o idee strălucită. Este deosebit de gustos cu mămăligă, garnituri de cartofi sau cereale.
Descrierea preparatului: O opțiune excelentă pentru o salata de iarnă este conservele de vinete. Puteți lua gustarea cu dvs. la un picnic sau pe drum, la serviciu, deschizând o conservă chiar la fața locului. Nu uitați însă că aperitivul conține usturoi, așa că cel mai bine este să-l gustați la cină.
Cum să gătești Conserve din vinete
Pregătiți ingredientele indicate.

Clătiți vinetele în apă, tăiați capetele și tăiați-le în felii de cel mult 1 cm grosime, altfel se vor prăji mult timp.

Se toarnă 40 ml în tigaie. ulei vegetal inodor și încălziți-l bine. Așezați feliile de vinete și prăjiți pe fiecare parte timp de 2-3 minute până se rumenesc.

Opriți focul când rondelele sunt gata.

Curățați ceapa, clătiți ceapa împreună cu roșiile. Tăiați miezurile verzi din roșii. Tăiați ceapa în cuburi mici și prăjiți-o în 40 ml. ulei vegetal până se rumenește, aproximativ 3-4 minute.

În același timp, tăiați roșiile în cuburi mici și adăugați în castron la ceapa prăjită împreună cu zahărul și sarea. Se amestecă ușor și se fierbe tot amestecul timp de aproximativ 4-5 minute.

Puneți vinetele prăjite în masa de roșii și fierbeți tot conținutul recipientului pentru încă 3-4 minute.

La sfârșit, curățați și presați cuișoarele de usturoi într-o masă, turnați oțetul și amestecați ușor, având grijă să nu rupeți cercurile de vinete. Fierbeți încă 3-4 minute.

Borcanele și capacele trebuie să fie curate și sterilizate.Se toarnă apă clocotită peste un borcan și un capac curat.
Se pune întreaga masă într-un recipient până la vârf.

Închidem ermetic borcanele. Lăsați-l să se răcească și apoi se poate de mutat pe rafturile cămării.

Serviți conservele de vinete la masă cu orice fel de garnituri, carne la cuptor, pește etc. Poftă bună

Poftă bună