[responsive_menu_pro]

Compot de vișine pentru iarnă (3 litri)

Informații nutriționale

Porții 1

Ați pregătit?

Ne găsești și aici

Un Like la Pagina Noastră

Compoturile de vișine sunt preferatele mele, în fiecare an rulez cel puțin 60 de litri de compot de vișine și până în noul sezon nu mai rămâne o singur borcan. Vă sugerez să începeți să rulați compot de vișine.

Descriere rețetă: Rețeta pentru prepararea compotului de vișine (3 litri) este foarte simplă și rapidă. Eu vă sugerez cantitatea de vișine și zahăr pentru un borcan de 3 litri Dvs deja calculați de câte borcane cu compot doriți să faceți. Compotul de vișine mereu se păstrează foarte bine, știu că unele borcane sunt păstrate perfect chiar și de 2-3 ani, dar nu am reușit să încerc și eu deoarece foarte repede se consumă. Și totul pentru că un astfel de compot este pur și simplu incredibil de gustos. La toate sărbătorile de iarnă scoatem cel puțin un borcan din cămară , chiar și cu orice produse de patiserie merge bine. În general, vă sfătuiesc cu mare siguranță să gătiți compot de vișine pentru iarnă conform rețetei mele.

AutorRetete de Mancare - Diana

Randamente1 porție
Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute

 350 gr Vișine
 1 pahar Zahăr
 3 l Apă fiartă

Cum să gătiți compot de vișine pentru iarnă

Pregătește toate ingredientele de care ai nevoie. Eu nu scot sâmburii din vișine, pentru compot nu este necesar. Dacă nu aveți un cântar de bucătărie, puteți măsura cantitatea de vișine folosind un borcan de jumătate de litru – este foarte simplu și rapid.

Compot de vișine - Ingrediente

Clătiți și sterilizați sticla de 3 litri. Vezi aici cum se sterilizează borcanele ( CLICK AICI ) Folosind un borcan de jumătate de litru, măsurați cantitatea necesară de vișine și introduceți-le într-un borcan sterilizat. La fel se toarnă un pahar de zahăr în borcan

Compot de vișine - Borcan

Se toarnă apă clocotită peste vișine și imediat borcanul se ermetizează (de altfel, este recomandabil și sterilizarea capacelor). Apoi întoarceți borcanul cu susul în jos și acoperiți-l cu un prosop de pânză. Acest lucru este necesar pentru ca compotul să se răcească mai lent și să fie mai rapid saturat de aroma și gustul vișinei.

Atât, compotul este gata. Nu are încă o culoare caracteristică, dar merită să așteptați puțin – și totul va fi!

Așa va arata compotul de vișine a doua zi după ermetizare! A reușit să se răcească și a obținut o culoare roșie strălucitoare minunată!

Distribuiți dacă v-a plăcut

Rețete similare

5 1 vot
Evalueaza rețeta *
Abonati-va
Notificați despre
guest
1 Comentariu
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile

Avem nevoie de susținerea Dvs

Bună, sperăm că vă place ceea ce facem. Pentru dezvoltarea noastră în continuare avem nevoie de susținerea Dvs.

Nu cerem mult, o să fim recunoscători dacă o să ne lași un comentariu mai jos la această rețetă.

Si nu uitați de butonul de Distribuire pe Facebook

Share on facebook
Facebook

Să aveți o zi frumoasă în continuare

Vă rugăm să ne susțineți cu un Like și Share pe Facebook